Allround Medewerker IT Systems and Devices

Jij bent een computertechneut

Allround Medewerker IT Systems and Devices

Computers en alles wat daarmee kan, vind je reuze interessant. Tijdens de opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices (voorheen Medewerker Beheer ICT) leer je de nieuwste technieken, systemen en trends. Je leert computers en netwerken te onderhouden en hoe je storingen moet oplossen.

Opleiding

Je leert hoe je computersystemen, netwerken en randapparatuur installeert, test, beveiligt, onderhoudt en beheert. Ook storingen leer je oplossen, want ICT wil nog al eens niet werken. Adviseren van gebruikers of klanten hoort natuurlijk ook bij de opleiding. We besteden veel aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast volg je algemene vakken, zoals Nederlands en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Bredeweg 235
  • Venray - Henri Dunantstraat 40
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

De praktijk

Je werkt bij een automatiseringsbedrijf of op de ICT-afdeling van een bedrijf of instelling. De nieuwste ontwikkelingen volg je op de voet. Het is voor jou geen probleem als elke werkdag anders is. Dat vind je zelfs leuk! Als je opeens wordt ingeschakeld voor een spoedklus, houd je het hoofd koel. Je helpt graag klanten of collega’s als ze ‘ruzie’ hebben met hun computer. Het is voor jou een uitdaging om te zorgen dat de computers van je bedrijf niet gehackt worden, maar ook dat je collega’s weten hoe ze hun gegevens en die van klanten veilig moeten opslaan. Op ICT wordt veel gemopperd, dus als je alles goed regelt, ben je al gauw de held van het bedrijf!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.900,- en € 2.500,- bruto per maand