Software Developer

Jij spreekt vloeiend JavaScript

Software Developer

PHP, JavaScript, HTML, CSS, C# en ASP.NET klinken nu misschien nog niet allemaal bekend, maar na deze opleiding ‘spreek’ je ze vloeiend. Je leert hoe je codeertalen gebruikt om nieuwe programma’s te schrijven, maar ook hoe je problemen in software oplost of een app ontwikkelt in opdracht van een bedrijf. Je werkt aan echte opdrachten voor en met het bedrijfsleven.

Opleiding

Tijdens de opleiding leer je onder andere met programmeertools en besturingssystemen werken. Je krijgt bijvoorbeeld de opdracht om een game te maken. Je mag ook een paar vakken zelf kiezen; de keuzedelen. Deze kunnen met ICT te maken hebben, maar je mag ook iets heel anders kiezen.

De ICT-wereld vraagt om mensen met aanpassingsvermogen en communicatieve vaardigheden. Bij onze niveau 3- en 4 opleidingen leer je omgaan met de nieuwste technologieën. We werken op basis van Challenge Based Learning. Dit is een manier van leren gericht op het echte werk, waarin we telkens een probleem oplossen. Hierin werken we nauw samen met het bedrijfsleven. Je gaat aan de slag met hun opdrachten én uitdagingen.

Kom scrummen
Scrum is in de ICT-wereld een bekende manier van werken binnen een team. Grote projecten worden opgedeeld in kleine taken, met duidelijke doelen voor een team van IT experts en software developers. Het geeft structuur en houvast, maar nodigt ook uit tot experimenteren. Ook dit leer je tijdens de opleiding.

Beroepshavo Roermond 

Kies je voor de opleiding in Roermond dan kun je je daarnaast inschrijven voor de Beroepshavo. Je krijgt naast je mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Zie onderaan de pagina voor meer informatie bij veelgestelde vragen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Bredeweg 235
  • Venray - Henri Dunantstraat 40
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 4 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

  • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €450 exclusief aanschaf laptop.

Over jou

Creatief
Creatief
Handig met computers
Handig met computers
Stressbestendig
Stressbestendig
Technisch inzicht
Technisch inzicht

De praktijk

Een groot logistiek bedrijf heeft een probleem: hun voorraad is een grote puinhoop. Ze zoeken een manier om orde in deze chaos te scheppen en die manier heb jij. Je stelt voor om een app te maken die de voorraad bijhoudt en een seintje geeft als bepaalde onderdelen bijna op zijn. Ze zijn blij met je idee en je mag het meteen gaan uitvoeren. Dit doe je samen met je collega’s. Je gebruikt verschillende programmeertalen en het is even puzzelen maar uiteindelijk is het gelukt. Je presenteert de app vol trots aan de klant. Hij pakt meteen zijn telefoon en download ‘jouw’ app.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.150,- en € 2.850,- bruto per maand
school
Hbo-ICT (vervolgopleiding)